Letar du efter någon som kan göra jobbet?

Med vår hjälp hittar du en grupp av specialister som är redo att betjäna dig. Du kan välja en bransch och ett område i sökfälten och bekanta dig med vårt utbud. För att ta kontakt med en potentiell specialist och komma överens om hur uppdraget förverkligas, ska du först registrera dig till tjänsten.

Vi sköter om det för dig.

 • 1
  Förpliktelser som man har gentemot myndigheter, exempelvis redovisning av skatter och andra rättsliga skyldigheter
 • 2
  Löneadministration
 • 3
  Inkomstregisterdeklaration
 • 4
  Pensionsförsäkringsavgifter
 • 5
  Utbetalning av löner
 • 6
  Ansvars- och olycksfallsförsäkringar

Hur går jag till väga?

 • 1
  Lär dig känna specialisterna med hjälp av lämpliga sökkriterier och finn en person som motsvarar dina behov.
 • 2
  Registrera dig som uppdragsgivare i vår tjänst för att ta kontakt med våra experter
 • 3
  Förhandla med våra kandidater via vår tjänst och kom överens om ett uppdrag
 • 4
  När arbetet är utfört skickar Palkkioplus-tjänsten en faktura till dig

Om du inte hittar någon lämplig expert

Vill du att vi hjälper dig att finna en lämplig specialist med hjälp av våra nätverk? Vi kan leta efter specialister inom våra omfattande nätverk som består av högutbildade yrkesverksamma experter från på olika håll i Finland. Ta modigt kontakt med vår kundtjänst!

Byråkratins smidighet

Du får en faktura för det arbete du har beställt via Palkkioplus-tjänsten. Till lättföretagare betalar vi lön för arbetet efter att din betalning syns i vårt system. Palkkioplus sköter alla anmälningar och myndighetsskyldigheter för er räkning.

Kostnadsfritt genomförande

Som uppdragsgivare betalar du inte för användningen av tjänsten. Med andra ord kan du utan bekymmer registrera dig i tjänsten och söka en lämplig expert för era behov.

När du är inloggad kan du kontakta potentiella arbetsutförare via expertsökningen och be dem lämna en noggrannare offert för ditt uppdrag.

Hushållsavdrag

Du kan få hushållsavdrag för vissa arbeten som utförs i hemmet och i fritidsbostaden. Det maximala hushållsavdraget är upp till 3 500 euro per år per person år 2022. Självrisken är 100 €. Läs mer på skatt.fi

Olycksfallsförsäkring

Lättföretagare som arbetar via Palkkioplus-tjänsten har en gällande olycksfallsförsäkring. Olycksfallsförsäkringen säkerställer att lättföretagaren får vård om ett plötsligt, oförutsett olycksfall som beror på en yttre faktor inträffar åt denne när arbetet utförs. Försäkringsbolaget fattar alltid skadebeslut från fall till fall i enlighet med sina försäkringsvillkor. Ömsesidiga försäkringsbolaget Fennia fungerar som försäkringsbolagspartner för tjänsten.

Ansvarsförsäkring

Lättföretagare som arbetar via Palkkioplus-tjänsten har en gällande ansvarsförsäkring. Ansvarsförsäkringen säkerställer situationer där en lättföretagare är ansvarig för den skada som orsakats när denne utför sitt arbete. Försäkringsbolaget fattar alltid skadebeslut från fall till fall i enlighet med sina försäkringsvillkor. Ömsesidiga försäkringsbolaget Fennia fungerar som försäkringsbolagspartner för tjänsten.

Erbjuds hjälp

Vår kundtjänst hjälper dig gärna att skapa ett uppdrag och söka expert. Vid behov kan vi be om hjälp med att hitta experter från vårt omfattande samarbetsnätverk, om vi inte kan hitta en lämplig expert via vår expertsökning.

Har du ännu något att fråga?

Ta kontakt Vi hjälper dig gärna med allt som hänger ihop med med lättföretagande.